NATURSTEN

STOR GATSTEN

Lyxig natursten för stad och villa

Den klassiska gatstenen ger ett exklusivt och tidlöst intryck. Små- och storgatsten är mycket använd som gatubeläggning i äldre stadskärnor. Den passar också väl i den privata villamiljön på uppfart och trädgårdsgångar.

GRANIT KANTSTEN RV

Råhuggen vinkelsten

RV står för råhuggen vinkelsten och lämpar sig väl i miljöer där det inte finns stor risk för att däck kör på kanten.

MARKTEGEL

Mångsidig och stark marksten

Genom sin tillverkningsmetod får markstenen en högre tryckhållfasthet och passar därför bra på t ex en garageuppfart (helst lagd på högkant). Marktegel går att lägga både på bredsidan och på högkant.

BLOCKSTENSMUR

Det mindre av våra exklusiva block i granit

Fram och baksida råkilad, topp och en kortsida flammad. Blocken lämpar sig för murning av lägre murar och som kantmarkering. 

Det större blockstensmuren (Porto Grå) har råkilad fram och baksida, flammad topp och en kortsida, resten av sidorna är sågade.

SMÅGATSTEN

Stora valmöjligheter i färg och mönster

Vilken miljö den passar bäst i är svårt att rekommendera när den tidigare har använts i historien till både stadsdelar och trädgårdar. Tack vare dess variation i ytbearbetning kan den återspegla en varm historisk miljö, men även ge ett designintryck i stil och form. Helt enkelt tradition och stil i ett med ett stort miljövänligt värde. Sätt stenen i bågar eller låt de naturliga variationerna i stenen ge liv åt ytan i ett naturligt oregelbundet mönster.

GRANITHÄLLAR

Hällar för alla miljöer

För utemiljöer passar S:t Erikshällar i tjocklekar från 30 mm och uppåt. Tjockleken styr vilken trafikbelastning som gäller för miljön. Din trädgård behöver inte samma tjocklek som ett offentligt torg och läggningen av plattorna är av största vikt. Vi har standardmått och kulörer, men hällarna kan produceras helt enligt dina önskemål.

TRÄDGÅRDSKANTSTEN

Lätthanterlig kantsten för trädgården

Vår kantsten i granit för trädgård är perfekt för att avskilja ytor. Dess vikt på ~20 kg gör den hanterbar för 1 person att bära för hand. Men vår Kantstensax, för stående kantstöd, är att rekommendera vid hanteringen. Trädgårdskantstenen har en hög hållfasthet och lång livslängd och smälter naturligt in i trädgårdsmiljön.

BLOCKSTEG

Designa din egen trappa

Att välja och rita in en trappa är för alla en av dom viktigaste delarna i ett utomhusprojekt. Vi tittar på trappan och vi går på den, men framförallt är den oftast i händelsernas centrum. Materialvalen i trappan kan skilja sig och för dig som arkitekt bör du noggrant bestämma dig för utformningen.

TRAPPBEKLÄDNAD GRANIT

Gammal trappa blir som ny

Granit är ett tåligt material och passar därför utmärkt som trappbeklädnad för trappor och entréplan. Trappbeklädnaden i form av separata plan- och sättsteg monteras på en befintlig trappa för lyxigare prägel. Topp, trappnos och kortsidor är flammade, övriga ytor sågade.

STEGSTEN 

Ta trädgården i flera kliv

Stegstenenleder vägen genom trädgårdens olika rum. Sätt den i dekorsten eller sänk ner den i gräsmattan. Men tänk på att stegstenen passar bäst längs de mindre utnyttjade gångarna.


POOLKANTSTEN

Med utsikt över vattnet

En elegant och exklusiv poolkantsten i granit ger ett fantastiskt resultat oavsett poolens form eller storlek. Poolkantstenen har mjukt rundade kanter och en tålig, flammad halkfri yta som är mjuk och behaglig att gå barfota på. Två färger, ljusa Porto grå och mörkgråa Porto antracit.


STOLPAR OCH POLLARE

Den naturligt genuina grindstolpen i grovhuggen granit skapar förutsättningar för en stilfull infart till tomten. Tänk på att grindar är tunga. Sänk därför ner grindstolpen i mark med minst 1/3 och fäst i betong. Det finns också en mindre storlek - Pollare Granit.


Skapa en värdig entré till tomten

© Markgrossisten I Väst AB 2022

Denna webbplats använder cookies. 

Klicka för att se vår policy.

OK